Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Taart voor vrijwilligers Pluspunt

Juist in een tijd als deze, wil D66 Zandvoort op vrijwilligers bedanken met een lekkernij. D66 Zandvoort bracht vrijdag een bezoek aan Pluspunt en overhandigde een  taart aan vrijwilligers die op dat moment aanwezig waren.

Pluspunt is niet meer weg te denken uit Zandvoort. De welzijnsinstelling voor Zandvoort, wil dat het goed wonen en leven is in Zandvoort en biedt daarom op allerlei gebieden service, ondersteuning, hulp en andere faciliteiten aan. Voor jong als oud, iedereen kan bij Pluspunt terecht. 

Pluspunt bestaat naast vaste medewerkers vooral uit vrijwilligers. En ze mogen best eens in het zonnetje gezet worden. Zo greep D66 Valentijnsdag aan (zondag 14 februari) om nog net voor het weekend een heerlijke taart te bezorgen. ”Hierbij spreken we onze waardering uit naar alle vrijwilligers bij Pluspunt,” vertelt Rob de Graaf, raadslid van D66 Zandvoort. Naast Rob waren ook fractievoorzitter Michiel Hermsen en wethouder Raymond van Haeften aanwezig.

Een van de vaste vrijwilligers is Angela Strengholt. Zij werkt drie dagdelen per week als baliemedewerkster bij Pluspunt. “Je doet hier nuttig werk, dat vind ik zo fijn,” vertelt Angela terwijl we coronaproof aan tafel zitten in de huiskamer van de welzijnsorganisatie. Ik regel ontzettend veel achter de schermen, maar ben ook het visitekaartje aan de balie. Het maakt niet niet uit waar ik kom in het dorp, ik word herkent als de dame van Pluspunt. Dat is toch mooi? Dan weet je dat je echt iets betekent voor mensen.”

Veel inwoners beseffen niet hoe groot Pluspunt is en wat er allemaal gebeurt. We bieden activiteiten aan, workshops, maar ondersteunen ook indien nodig. Denk aan boodschappen doen, taxivervoer naar het ziekenhuis. Maar ook voor mensen die eenzaam zijn kunnen we veel betekenen. En dat geeft mij een goed gevoel dat we zoiets hier in Zandvoort hebben.”

Michiel Hermsen, fractievoorzitter, beaamd volledig wat Angela zegt. “Niet alleen het gebouw is imposant, maar ook wat er allemaal wordt aangeboden. Alle vrijwilligers die continu in de weer zijn. Ik neem daar mijn pet voor af. Ik hoop dat we op deze manier onze waardering kunnen tonen. Maar ik geef toe, dat moeten we vaker doen. Want zonder vrijwilligers, ben je nergens.”

 

Gepubliceerd op 12-02-2021 - Laatst gewijzigd op 12-02-2021