Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Bouw aan de toekomst!

Alle Zandvoorters moeten gelijke kansen hebben op een betaalbare woning. D66 bouwt duurzame woningen en zorgt voor groene en gemengde wijken. Bij nieuwbouw geven we prioriteit aan woningen voor starters en doorstromers in het middensegment. Hierbij beschermen we het groen en zorgen we voor behoud van leefbaarheid van Zandvoort natuurlijk. In 2017 heeft D66 een motie ingediend, aangenomen, om bij de verkoop van de aandelen van Eneco de opbrengst te stoppen in een duurzaamheidsfonds. Dit gaat om vele miljoenen en kan hiermee Zandvoort de duurzaamste gemeente en kustgemeente van Nederland maken. Dat zijn stappen waar D66 blij van wordt en dat vraagt bestuurlijke moed en draadkracht.

Die bestuurlijke draadkracht en moed is nodig geweest om plannen rondom woningbouw recht te trekken. Denk aan het watertorenplein, badhuisplein en de boulevard. Dat is wat D66 doet; besluiten nemen! Je kan er alles van vinden over de ontwerpen, maar D66 neemt besluiten en doet dit onderbouwd. Elke raads- en commissievergadering kun je dit terug luisteren. Alles op de inhoud met de hoop dat andere partijen willen aansluiten. Dat is wat D66 wil, vooruitgang en vaak krijgen we dit ook voor elkaar.

En waar bouw je dan uiteindelijk aan? Aan de toekomst van Zandvoort. Een dorp waar mijn kinderen van kunnen zeggen, en hopelijk meer mensen, dat is een dorp waar ik wil wonen! Een dorp waar we ons veilig en vrij voelen, een dorp waar we ons zelf kunnen zijn ongeacht geslacht, geloof en/of uiterlijk. Zandvoort, mijn dorp!

 

Michiel Hermsen

Gepubliceerd op 08-03-2022 - Laatst gewijzigd op 08-03-2022