Steun ons en help Nederland vooruit

Michiel Hermsen

Raadslid, Fractievoorzitter, Bedrijfseconoom, Beleidsmedewerker, Horizontaal Toezicht in de Zorg

39 jaar

Zandvoort

Ontmoet: Fractievoorzitter Michiel Hermsen

In de komende weken zal fractievoorzitter Michiel Hermsen vertellen waar hij zich de afgelopen vier jaar namens D66 voor heeft ingezet in Zandvoort. Aan de hand van onze vijf richtingwijzers uit het verkiezingsprogramma https://zandvoort.d66.nl/…/D66-Verkiezingsprogramma-2018.pdf geeft hij zijn visie weer.

Maar eerst een introductie, wie is Michiel Hermsen?

Ik ben Michiel Hermsen 36 jaar, vader van twee dochtertjes van 2 en 4 jaar. Daarnaast natuurlijk ook partner van Natascha. Voor Zandvoortse begrippen moet ik mezelf import noemen. Oorspronkelijk kom ik uit Heemstede. Ik ben daar geboren en getogen. Natascha is een echte Zandvoortse. Zoals dat vaak gaat kom je terug naar het dorp waar je bent opgegroeid. Naast het zijn van fractievoorzitter voor D66 Zandvoort ben ik ook Beleidsmedewerker Kwaliteit voor Noordwest Ziekenhuisgroep. In het kort verantwoordelijk voor Horizontaal Toezicht van het ziekenhuis en controleur van uitvoering wet- en regelgeving.

In 2013 heb ik mij aangesloten bij D66 Zandvoort. Ik werd vrij snel uitgenodigd door het toenmalige bestuur voor een fractie overleg. Ik kwam daar mijn oud Aardrijkskunde leraar Klaas Annema tegen. Voor mij was het toen een gedane zaak. Een partij waar mijn favoriete leraar lid van was, dat moest het helemaal zijn. Ik heb me altijd kunnen vinden in het gedachtegoed van D66. Bij mijn ouders thuis werd er vroeger altijd PvdA gestemd. Mijn zusje heeft zelfs als beleidsmedewerker zorg voor de PvdA gewerkt. Ik ben als enige in het gezin D66 stemmer.

Ik zet me bij D66 met name in voor Goede Zorg en Goed Onderwijs staan bij mij hoog in het vaandel. Daarnaast staat D66 Zandvoort een goed bestuur. Als ik terugkijk op de periode bij de D66 Zandvoort zie ik gedreven mensen die werken vanuit de inhoud en transparantie. Ik kijk daar met een prettig gevoel op terug en hoop Zandvoort de komende 4 jaar nog mooier en beter te maken voor de burger, ondernemers en toeristen. Om een dorp achter te laten voor mijn kinderen waar ze trots op kunnen zijn!

Meer van Michiel Hermsen