Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 26 februari 2022

Maak kennis met onze nummer 4 op de lijst: Rob de Graaf!

Sinds wanneer ben je actief voor D66 Zandvoort?
“Dat is al heel erg lang. Ik ben van 1987 tot 1992 secretaris geweest van het bestuur. Vier jaar geleden ben ik in de gemeenteraad gekozen”

Op welke prestatie ben je het meest trots?
“Dat is niet zo moeilijk, in maart 2021 stond de renovatie van boulevard Paulus Loot op de agenda. Er was een hoop gesteggel over het verdwijnen van parkeerplaatsen en het toestaan om fietsers in twee rijrichtingen over de boulevard te laten rijden. Als het voorstel van het college niet zou worden aangenomen, integraal dan wel middels een aanvulling/wijziging, dan zou de renovatie geen doorgang vinden. De raad was heel erg verdeeld en het dreigde dat een meerderheid tegen het raadsvoorstel zou stemmen. (GBZ zou als enige coalitiepartij tegen het voorstel stemmen alsmede de gehele oppositie). Op het laatste moment, het was inmiddels rond half 12, heb ik het voorstel gedaan de vergadering te verdagen/schorsen om zo alle partijen nog eens goed te laten nadenken welke consequenties op het spel stonden. De volgende dag diende OPZ een motie in om de rijrichting niet twee kanten op te laten gaan waarmee het gewijzigde raadsvoorstel werd aangenomen. In de raadsvergadering werd ik door bijna alle partijen bedankt voor deze actie en het CDA stelde zelfs voor de boulevard naar mij te vernoemen. 😉

Op welke portefeuille ga je je richten?
“Ik zal mij zeker actief gaan bezighouden met de plannen die er zijn om nieuw noord “op te knappen” maar wil me daarnaast ook bezighouden met alle nieuwbouw projecten zoals Entre/badhuisplein etc. Ook vind ik het belangrijk dat sport onze volledig aandacht houdt, zeker nu Johan niet meer terugkeert, en armoedebestrijding. Kortom een breed scala.

Wist je dat.
“Ik ben 8 jaar lang voorzitter geweest van winterwonderland. Dit is de stichting die de ijsbaan op het raadhuisplein organiseert. Vanaf 2020 ben ik bestuurslid van de lokale radio omroep ZFM . Mijn hobby’s zijn politiek, golfen en tennissen. Verder ga ik graag weekendjes weg met Karin (mijn echtgenote) en fietsen dan graag om de omgeving te leren kennen. Verder heb ik een grote vrienden/kennissen kring waar ik graag mee uit eten ga of een biertje ga drinken.