Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 22 december 2021

D66 maakt kandidatenlijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen 2022

Nieuwkomer Jitte de Vries

Ervaring en verfrissing vormen samen een evenwichtig en krachtig team!

ZANDVOORT – D66 heeft de definitieve kandidatenlijst gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Een lijst van bevlogen en talentvolle mensen met een passie om Zandvoort en Bentveld nog beter en mooier te maken. De top van de lijst bestaat uit een evenwichtige combinatie van kandidaten met geruime ervaring in de gemeenteraad en nieuw verfrissend talent:

Lijsttrekker is Raymond van Haeften, in het college van B&W wethouder van onder andere Sociaal Domein, Jeugd, Onderwijs, Sport, Duurzaamheid en F1. Hij werd in augustus al door de leden gekozen. Op nummer twee staat Michiel Hermsen, de huidige fractievoorzitter van D66 en op de derde plek staat Jitte de Vries, een nieuw gezicht, hij woont in Bentveld.

Rob de Graaf staat op plek vier, hij vertegenwoordigt D66 nu ook in de raad.  Op de vijfde en zesde plek staan twee nieuwe gezichten op de lijst: Dagmar Kuipers-Bos en Tessa Slomp.  Op plek zeven tot en met elf staan achtereenvolgens oud-raadslid Johan van Marle, Ruud Sandbergen, Lenna van den Haak, Hendrik-Jan van Dijk en Mare Cakiroglu.  

Trotse partijvoorzitter

Voorzitter van D66 Zandvoort – Bentveld, Ruud Sandbergen: “Ik ben trots op het hoge niveau van de kandidaten waarmee wij in maart 2022 de gemeenteraadsverkiezingen in gaan. Onze sterke kandidatenlijst representeert van boven tot onder de diversiteit die onze gemeente kenmerkt. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat wij de inwoners van Zandvoort en Bentveld hiermee goed kunnen vertegenwoordigen en denken dat we met dit team de verkiezingen kunnen winnen.’’

Lijstrekker

Lijsttrekker Raymond van Haeften: “De afgelopen jaren heeft D66 veel bereikt. We hebben veel geïnvesteerd in onderwijs en duurzaamheid en hebben de regio laten zien dat we prima in staat zijn de meest duurzame Formule 1 te kunnen organiseren. In de nasleep van het coronavirus zijn er een aantal grote opgaven voor Zandvoort en Bentveld, waarvoor ik mij samen met dit fantastische team wil inzetten, vol optimisme en met een progressieve blik. Wij willen de kwaliteiten van Zandvoort voor onze inwoners en ondernemers behouden en versterken, zonder de rekening neer te leggen bij toekomstige generaties. Daarom investeren we in een schoon milieu, in duurzame energie, in een gezonde bevolking en in het versterken van het vertrouwen in de overheid. We staan voor een groene en leefbare gemeente, waarin iedereen zichzelf kan zijn. Kansengelijkheid voor al onze inwoners is voor D66 heel belangrijk. Alle kinderen verdienen een goede startpositie via het onderwijs, iedereen moet in onze samenleving mee kunnen doen en wij streven naar meer energierechtvaardigheid, zodat iedereen kan bijdragen aan de transitie naar een duurzame samenleving.’’

Nieuwkomer in de top 3

Nieuwkomer is Jitte de Vries, woonachtig in Bentveld. De afgelopen 25 jaar heeft hij een schat aan ervaring opgedaan in verschillende rollen in het bedrijfsleven, op dit moment bij CellPoint, een bedrijf dat zich richt op het breed toegankelijk maken van immunotherapie ter genezing van leukemie en non-hodgkin.

Hij zal deze ervaring inzetten om zijn bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de gemeente Zandvoort. Zijn primaire expertise ligt op het gebied van financiën en zijn ervaring op dat gebied kan hij uitstekend inzetten bij het scherp toezien op het financieel beheer door de gemeente.

“Een sterke, levendige democratie is van het grootste belang om de uitdagingen van deze tijd aan te kunnen gaan, graag lever ik hieraan mijn persoonlijke bijdrage waarvoor ik mij vol zal inzetten.”

Procedure en lijst

D66 heeft een zorgvuldig proces doorlopen om te komen tot de kandidatenlijst. Een lijstadviescommissie bestaande uit een viertal personen waaronder een externe heeft zich verdiept in alle kandidaten, onder andere op basis van een motivatiebrief, een casus en een selectiegesprek. Een integriteitstoets maakt hier onderdeel van uit. De commissie heeft op na grondige afweging  een advieslijst opgesteld. De leden van D66 Zandvoort – Bentveld hebben daarna via E-voting (stemmen via het beveiligde intranet) de definitieve volgorde van de lijst bepaald. De lijst is aangevuld met geschikte en enthousiaste lijstduwers, die met een verscheidenheid aan ervaring de fractie op verschillende manieren kunnen ondersteunen en versterken.

De volledige kandidatenlijst:

 1. Raymond van Haeften
 2. Michiel Hermsen
 3. Jitte de Vries
 4. Rob de Graaf
 5. Dagmar Kuipers-Bos
 6. Tessa Slomp
 7. Johan van Marle,
 8. Ruud Sandbergen
 9. Lenna van den Haak
 10. Hendrik Jan van Dijk
 11. Mare Cakiroglu