Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 2 juli 2021

Raymond van Haeften unaniem gekozen als lijsttrekker voor gemeenteraadsverkiezingen 2022

ZANDVOORT – Raymond van Haeften is de lijsttrekker van D66 Zandvoort voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De leden van D66 Zandvoort hebben hem middels een e-voting aangewezen. Hendrik-Jan van Dijk, voorzitter van de verkiezingscommissie heeft de stemming begeleid. “Aangezien Raymond de enige kandidaat was, konden de leden aangeven voor of tegen zijn kandidatuur te zijn. Er hebben van de 31 leden 18 mensen gestemd die unaniem voorgestemd hebben.’’

Van Haeften is geen onbekende in de politieke arena. De huidige wethouder is afkomstig uit Halfweg, waar hij ook diverse politieke functies bekleedde. Zo heeft hij succesvol de fusie tussen de gemeente Spaarnwoude/Haarlemmerliede en de gemeente Haarlemmermeer begeleid. Sinds juli 2020 is hij wethouder namens D66 in de gemeente Zandvoort.

Duidelijke boodschap

Van Haeften:’’ Ik ben trots dat de leden mij het vertrouwen hebben gegeven de kar te trekken. En nu samen op weg naar een mooie campagne en verkiezingsuitslag.”

Raymond heeft dan ook een duidelijke boodschap: “We hebben met D66 het afgelopen jaar, ondanks politieke weerstand en bestuurlijke crisis, veel bereikt voor Zandvoort: we hebben fors geïnvesteerd in het herstel na de coronacrisis, zowel voor ondernemers als inwoners en vooral de jeugd. We hebben grote stappen gezet in komst van de tennishal, de renovatie van Boulevard Paulus Loot kan eindelijk dit najaar van start en de organisatie van de Dutch Grand Prix met Side Events zijn naar een professioneler niveau getild. Maar mijn ambitie is groter, zeker nu Zandvoort op het punt staat de coronacrisis achter zich te laten en we de toekomst van onze badplaats opnieuw vorm kunnen geven met optimisme, integere en progressieve politiek.

Zandvoort zal zich herstellen en dat biedt grote kansen om onze dorpen sterker te maken voor iedereen. Door nu te investeren en de groei te omarmen kunnen we onze economie verduurzamen, de dorpen mooier en groener maken, de kansen ongelijkheid aanpakken en zorgen voor meer betaalbare woningen voor iedereen. Dat betekent dat de gemeente een slagvaardig bestuur met visie nodig heeft dat kiest voor kwaliteit, voor vertrouwen en voor nieuwe allianties. We moeten de middenklasse in Zandvoort versterken en zorgen dat Zandvoort een aantrekkelijke plek blijft om als ouders en kinderen te wonen. De keuze maken voor bedrijven en bezoekers die bijdragen aan de voorzieningen in het dorp en op het strand. We moeten de belofte waarmaken van betere banen en een substantieel hoger niveau van voorzieningen. Daar wil ik mij voor inzetten, met uw steun!”

Snelle procedure

Ruud Sandbergen, voorzitter van D66 Zandvoort, is blij dat Raymond het D66-gezicht wordt bij de verkiezingen in maart 2022: “Als afdelingsvoorzitter ben ik er trots op dat de procedure voor de verkiezing van onze lijsttrekker zo snel en zonder problemen is verlopen. Ieder lid van D66  kon zich kandidaat stellen voor het lijsttrekkerschap voor de afdeling van D66 in Zandvoort – Bentveld. De leden van onze partij hebben in een e-voting bepaald dat Raymond van Haeften onze lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezing wordt. Ik heb er alle vertrouwen in dat de leden van D66 voor de juiste man hebben gekozen.