Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 12 mei 2021

Coalitieakkoord opnieuw ondertekend

Met de ondertekening van het reeds bestaande coalitieakkoord is de nieuwe samenstelling van de coalitie geformaliseerd. Dat was nodig omdat fractieleider Martijn Hendriks, partijgenoot Belinda Göransson en daarmee de VVD afgelopen weekend per direct uit de coalitie waren gestapt. Ellen Verheij gaat verder als onafhankelijk wethouder en Hans Drommel splitste zich af van de VVD-fractie en blijft het college steunen als Fractie Drommel.

De nieuwe coalitie bestaat voortaan uit zes partijen; D66, CDA, GroenLinks, PvdA, GBZ en Fractie Drommel. Achtereenvolgens Michiel Hermsen, Kees Mettes, Karim el Gebaly, Maaike Koper, Astrid van der Veld en Hans Drommel tekenden het akkoord als fractieleider namens de partij die zij vertegenwoordigen.

De plechtigheid werd ingeleid door Michiel Hermsen van D66 die als nieuwe coalitieleider nog even aan zijn rol moest wennen. Nadat hij als laatste had ondertekend, sprak Hans Drommel de verwachting uit dat in de negen maanden die nog resten tot aan de gemeenteraadsverkiezingen de kersverse coalitie van iets moois zal bevallen…

De andere nieuwe handtekening onder het akkoord was van Karim el Gebaly van GroenLinks, die (net nu hij in zijn oppositierol begint te groeien) met zijn steun aan de nieuwe coalitie het mede mogelijk maakte dat het college kan blijven zitten. De ironie wil dat juist de VVD hem buiten de vorige samenwerking had gehouden.

Bron: Zandvoortse Courant