Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 9 juli 2016

Beste Democraat

Beste Democraat

De Britten hebben besloten om Europese Unie te verlaten. Dat is een klap voor Europa. Voor het ideaal van vrede en welvaart door Europese samenwerking. En het is slecht voor Nederland. Ik begrijp de gevoelens van onzekerheid over wat nu. Ik heb ook lang niet alle antwoorden al, daarom is het vooral belangrijk de rust te bewaren. Eén ding weet ik wel: de wil van de Britse kiezer moet worden gerespecteerd. Nu geen getreuzel, maar heldere afspraken over een snelle Brexit.

Ook in Nederland wordt veel gesproken over onze toekomst in Europa. Over negen maanden zijn er verkiezingen. Ik zet alles op alles om Nederland in Europa te houden. Om Nederland te beschermen tegen de populisten, en tegen andere partijen die in hun kielzog meelopen. Zij willen Europa uit onze handen slaan, wij willen juist de handen ineenslaan.

Europa is voor mij vrede, veiligheid, vrijheid en welvaart. Dat is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Mensen zeggen terecht: Europa moet beter, efficiënter, democratischer. Met al die mensen trek ik graag samen op voor dat gedeelde ideaal.

Ik roep jullie op: doe mee! Overtuig vrienden, familieleden, buren en kennissen die voor Europa zijn om nu ook lid te worden.

Wij Nederlanders staan samen sterker in Europa.

Alexander Pechtold