Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 17 juni 2016

Steun voor persoonlijk pensioen

Steun voor persoonlijk pensioen

Uit een peiling onder 3200 mensen blijkt overweldigende steun voor het pensioenplan van D66. Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg: “Dit is een grote steun in de rug voor het plan van D66 om mensen meer baas over hun eigen pensioen te maken. Een ruime meerderheid wil dat mensen binnen een pensioenfonds een eigen pensioenpot krijgen, waardoor ze meer inzicht krijgen in het bedrag dat ze hebben opgebouwd en meer te zeggen hebben over hoe dat wordt belegd en uitgekeerd. Veel mensen hebben nu een gebroken pensioen en daar moeten we vanaf. Het pensioengeld moet mensen volgen, niet andersom. Bijna 4 op de 5 Nederlanders willen net als D66 dat mensen hun eigen pensioenfonds mogen kiezen. Deze wens mag de politiek niet negeren: de dreigende pensioenkortingen vragen om urgente maatregelen.”