Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 16 juni 2016

Alexander Pechtold verkozen tot lijsttrekker

De leden van D66 hebben Alexander Pechtold verkozen tot lijsttrekker voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. De huidige fractievoorzitter was de enige kandidaat. U kon een stem voor of tegen uitbrengen. Er zijn 4509 stemmen uitgebracht. De overgrote meerderheid van 4011 leden stemde vóór.

Partijvoorzitter Letty Demmers: “Namens de vereniging feliciteer ik Alexander Pechtold met zijn verkiezing. De leden hebben zich positief uitgesproken en hebben groot vertrouwen in onze partijleider. Het Landelijk Bestuur is verheugd om met zo’n sterke kandidaat en iemand met bewezen kwaliteit de verkiezingen in te gaan.”

Alexander Pechtold: “Ik ben blij met de steun van de leden. Dat zie ik zeker niet als vanzelfsprekend. Tijdens ledenbijeenkomsten in het land merkte ik de afgelopen weken al dat er veel enthousiasme is om met z’n allen stevig en actief campagne te voeren. Ik kijk zeer uit naar de komende periode.”

Informatie over de kandidaatstelling voor overige kandidaten, vindt u opd66.nl/verkiezingen.