Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 23 juli 2014

D66 treurt om slachtoffers en leeft mee met nabestaanden

D66 Zandvoort is geschokt door het grote aantal doden als gevolg van de ramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines.

Heel veel Nederlanders treuren om de dood van een familielid, vriend, buurman, buurvrouw of collega.

D66-leider Alexander Pechtold: “Onze gedachten zijn bij de nabestaanden van de slachtoffers. Deze ramp is een internationale tragedie, waarbij Nederland extra zwaar is getroffen. Het is van groot belang dat onafhankelijk onderzoek kan plaatsvinden op de rampplek om precies te kunnen achterhalen wat er gebeurd is.”

Wij denken aan de nabestaanden. Aan hun verdriet en hun machteloosheid. En aan hun toenemende woede over de behandeling van de lichamen en de eigendommen van de slachtoffers. Woede over de wanorde op de rampplek. Woede over de gebrekkige toegang tot die rampplek. Woede die D66 deelt.

Om 16:00  staan we 1 minuut stil bij al deze slachtoffers.